Onze regels

Statuten

Deze zijn op te vragen bij het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huishoudelijk regelement

Deze kunt u lezen en/of downloaden via Go-Ahead_HHR_v3


Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 

In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegeven: welke we verzamelen en waarvoor we ze gebruiken. Ook leggen we uit hoe je jouw gegevens kunt inzien, wijzigen of verwijderen. We vinden het belangrijk dat jij hier goed van op de hoogte bent en raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. Heeft u nu al vragen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze kunt u lezen en/of downloaden via GA Privacyverklaring-avg-2v1.pdf


Vertrouwenspersoon

Informatie over de vertrouwenspersoon bij de DVV Go-Ahead
DVV Go-Ahead vindt sociale veiligheid en integriteit voor al haar vrijwilligers erg belangrijk. Een van acties die is genomen om dit gestalte te geven is dat er een vertrouwenspersoon is aangesteld.
Bij DVV Go-Ahead is Dianne van Dulmen aangesteld als vertrouwenspersoon

Voor meer informatie over Diana van Dulmen en hoe te bereiken kijk dan even op de Voorstellen_vertrouwenspersoon_bij_DVV_Go-Ahead.pdf


Algemene richtlijnen van Centrum Veilige Sport Nederland

DVV Go-Ahead volgt de algemene richtlijnen van het centrum Veilige Sport Nederland en onderstreekt deze ook door het VOG beleid dar volledig op te baseren en volgen. Op basis van gedrag code zijn deze onderverdeeld in codes voor 

  • functionarissen (bestuurders, werknemers niet zijnde sporters)
  • scheidsrechters en officials
  • trainers/coaches en begeleiders
  • sporters

per onderwerp een kleine intro, door op het hoofdonderwerp te klikken kom je op de uitgebreiderde pagina over het desbetreffende onderwerp

De Gedrag codes

In de sport hebben we gezamenlijk gedragsregels, gedragscodes en tuchtreglementen opgesteld. Deze formele afspraken vertalen we op een vereniging naar de dagelijkse praktijk door hoe we met elkaar omgaan. Gedrag is een belangrijke bepalende factor voor de cultuur in je sport. Een sociaal veilige sportomgeving is op zijn beurt weer afhankelijk van die cultuur.

Gedrag code voor functionarissen, bestuurders, werknemers niet zijnde sporters

Als bestuurder ben je altijd druk in de weer. Tot nu toe is het je altijd nog gelukt om alles voor elkaar te krijgen. Het verdiende niet altijd de schoonheidsprijs, maar goed. Toch is het verstandig om eens na te denken over hoe je de zaken aanpakt. Stel dat jullie het clubhuis gaan verbouwen, hoeveel offertes vraag je dan aan? Wie controleert de penningmeester eigenlijk? Hoe zorg je dat iedereen met plezier naar de club komt? Ben je ook bekend met de Code Goed Sportbestuur? Ben je bekend met jouw bestuurlijke verantwoordelijkheid?

Gedragscode voor scheidsrechters en officials

Als scheidsrechter/official/jurylid zorg je dat de wedstrijd goed verloopt. Je geniet van je ‘vak’. Natuurlijk, er zijn weleens incidentjes. Luidruchtige supporters langs de lijn, een rotschop op het veld, sporters die verhaal halen. Hoe ga je daar eigenlijk mee om? Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor wat er tijdens de wedstrijd gebeurt. Het is juist die verantwoordelijkheid die je kwetsbaar maakt. Je bent een interessant doelwit voor iemand die de wedstrijd wil manipuleren. Hoe onschuldig het ook lijkt. Bekijk de animatie hieronder eens. Dan weet hoe je omgaat met lastige situaties.

Gedragscode voor trainers/coaches en begeleiders

Als trainer wil je natuurlijk dat iedereen met plezier naar de training komt. Hoe zorg je dat het leuk is en blijft? Hoe iedereen gemotiveerd blijft en beter wordt? Hoe ver kan je daarin eigenlijk gaan? Soms raak je je sporters misschien aan om ze te helpen. Goed bedoeld, maar wat vindt de sporter daar eigenlijk van? Of de ouders langs de kant?

Gedragscodes voor sporters

Sporten doe je omdat je het leuk vindt. Zorg daarom dat het ook leuk blijft. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen in je team/trainingsgroep en voor jullie tegenstander. We gaan respectvol met elkaar om, iedereen doet mee en mag zichzelf zijn.


Scouting richtlijnen BVO's

Richtlijnen m.b.t. scouting Betaald Voetbal Organisaties.
Om de interesse in onze jeugdspelers in goede banen te leiden zijn er richtlijnen voor BVO’s en spelers/ouders van D.V.V. Go-Ahead.

Deze kunt u lezen en/of downloaden via  Scouting_richtlijnen_BVO_1v0.pdf


De 11 kernregels voor de jeugd van DVV Go-Ahead

1- Alle spelers van een team spelen over een (half) seizoen gemeten evenveel.
Dit geldt voor de JO8 t/m de JO17. Voor de JO19 geldt een uitzondering op deze regel.

Echter, niet trainen betekent de mogelijkheid dat er niet in basis wordt begonnen en de mogelijkheid vaker in de wissel staan. De trainers houden per training en wedstrijd de afwezigen bij.

Voor de JO19 geldt dat wij hen voorbereiden op de selectie senioren en daar ook dezelfde regels hanteren qua speeltijd. Dit betekent dat de mindere spelers dan ook minder speeltijd kunnen krijgen. Ook hier geldt nog steeds: niet trainen betekent de mogelijkheid dat er niet in basis wordt begonnen en de mogelijkheid vaker in de wissel te staan.

2- Bij trainingen en wedstrijden is het dragen van scheenbeschermers verplicht.

3- Let allemaal op de meegenomen ballen tijdens de wedstrijd! Max. 2 ballen meenemen naar uitwedstrijden. Zonde van het geld als ballen kwijtraken. Kwijtgeraakte ballen betekent minder beschikbare ballen op training.

4- Ouders en toeschouwers achter het hek, dus niet pal aan de zijlijn of achterlijn. Ook niet in of naast de dugout. De dugout is voor wisselspelers en begeleiding.

5- Hoe de scheidsrechters ook fluiten bij wedstrijden en hoe moeilijk het ook soms is, wij accepteren de beslissingen van de scheidsrechter ! Wij willen absoluut geen verbale of fysieke benadering van scheidsrechters!  Dat geldt voor onze  trainers en leiders en van ouders naar onze trainers/leiders.

6- Tijdens de rustbespreking alleen de teamleiding en spelers bij elkaar. Dus geen besprekingen tijdens de rust met alle ouders op het veld.

7- Bij het nemen van penalties door de F- en E-teams graag alle spelers netjes op een rij en geen vervelend gedrag naar tegenstander.

8- Na de wedstrijd: hand geven aan tegenstander en scheidsrechter en bedanken voor de wedstrijd.

9- Schuttingtaal, gescheld met ziektes of ander vervelend gedrag tijdens trainingen en wedstrijden wordt absoluut niet geaccepteerd! Niet naar teamgenoten en ook niet naar tegenstanders!

10- Kleedkamer: Alleen bij de F en (1e jaars) E mogen ouders in de kleedkamer om te helpen. Indien aangekleed, moeten  de ouders de kleedkamer te verlaten voor de wedstrijdbespreking van de trainers.  Na afloop van de wedstrijd is het voor alle spelers verplicht om te gaan douchen! Na afloop van de trainingen is er de mogelijkheid om te douchen.

11 Nederlands is de enige spreektaal op ons complex en bij uitwedstrijden.